Zamena ulja, filtera i antifriza

Popravke.Održavanje.Servisi.Od 2000-te sa Vama.

Zamena ulja, filtera i antifriza

Ulje se menja prema prema preporuci proizvođača ulja, u zavisnosti od vrste i tipa motora vozila, ili najmanje jednom godišnje u slučaju da se prelazi manja kilometraža.

Periodična zamena filtera održava čistim unutrašnjost motora. Prašina, metalni opiljci, kondenzacija čak i antifriz mogu zaprljati motorno ulje. Aditivi koji se dodaju ulju i čije dejstvo slabi tokom vremena, takođe mogu uzrokovati zaprljanost ulja. Sve navedene nečistoće zadržava filter ulja i zbog toga je neophodna redovna zamena.

Toplota u motoru, metalni opiljci, kondenzacija, pepeo koji nastaje sagorevanjem smanjuju efikasnost ulja i podmazivanja tako da se smanjuje i trajnost motora. Da bi osigurali stabilan rad motora i produžili njegov životni vek, kao i prevenciju mogućih kvarova, potrebno je rednovno menjati ulje.

 

Antifriz

 

Brojne su prednosti upotrebe antifriza u odnosu na upotrebu vode u rashladnom sistemu:

Niža tačka smrzavanja

Viša tačka ključanja

Bolja zaštita od korozije

Ne stvara kamenac

Ne nagriza creva

Koristite antifriz prema specifikacijama proizvođača vozila. Antifrizi različitih formulacija ne smeju se mešati međusobno. Najčešće se razređuju sa destilovanom vodom u pravilnom odnosu ukoliko već nisu razređeni.

+381 21 63 95 111

Novosadski put 168 21000 Novi Sad

Filter ulja treba menjati redovno. 

16 Ufi Filters

Preporuka je da menjate filter prilikom svake promene motornog ulja.

Kompletan Servis i Auto Shop

Garantovano zadovoljni

Zovite nas još danas!

+381 21 63 95 111

ili