Zamena delova trapa

Popravke.Održavanje.Servisi.Od 2000-te sa Vama.

Zamena delova trapa

Sistem delova trapa na vozilu uključuje mnoge važne komponente i sklopove, koji su takođe podložni habanju i oštećenju kao svi drugi delovi. Delovi trapa su kritični za bezbednost i doprinose efektivnijem i ekonomičnijem upravljanju vozilom.

Servis trapa na vozilu  obuhvata sledeće usluge:

Servis kočionog sistema

Zamena krajeva spona

Zamena krajeva letve volana

Zamena kugli

Zamena silen blokova

Zamena homokinetičkih zglobova

Zamena ramena

Zamena viljuški

Zamena paknova i pločica

Pločice i paknovi su potrošan materijal na vozilu i potrebno je voditi računa o njihovom stanju. Na koliko ćete pređenih kilometara zameniti pločice ili paknove, zavisiće pre svega od njihovog kvaliteta, kao i stila vaše vožnje, jer se naglim kočenjem trenje između kočionih površina povećava, a samim tim se i ubrzano troše.

Zamena diskova i doboša

Disk kočnice takodje vrše pritisak na pokretni deo koji je pričvršcen za točak i trenjem usporavaju okretanje. Za razliku od doboš kočnica, kod disk kočnica trenje koje je potrebno za usporavanje okretanja točkova ne ostvaruje se pritiskanjem kočionih obloga o unutrašnju površinu doboša, već kočione obloge (pločice) između sebe stiskaju metalni disk.

Doboš kočnice funkcionišu tako što vrše pritisak i stvaraju trenje između pokretnih delova koji su pričvršceni za točak i nepokretnih delova automobila. Glavni deo doboš kočnice je doboš koji je pričvršćen na glavčini točka tako da se okreće zajedno sa njim. Pritiskanjem obloga (paknova) uz unutrašnjost doboša javlja se trenje među njima, a kako se točak već okreće zajedno s dobošom, ovo trenje usporava okretanje točka, a time i zaustavlja automobil.

Prednje i zadnje kočnice treba kontrolisati na 30.000 km, dok zamenu pločica ili paknova, kao i čišćenje doboša, treba obaviti na svake 4 godine ili na 60.000 km. 

 

+381 21 63 95 111

Novosadski put 168 21000 Novi sad

Kompletan Servis i Auto Shop

Garantovano zadovoljni

Zovite nas još danas!

+381 21 63 95 111

ili