Zamena amortizera

Popravke.Održavanje.Servisi.Od 2000-te sa Vama.

Zamena amortizera

Jedan od najpoznatijih delova vešanja je svakako amortizer čija je uloga usporenje i zaustavljanje njihanja celog vozila tokom vožnje, te služi kao prigušnica oprugama. Neispravna funkcija amortizera dopustiće prekomerno osciliranje celog vešanja sa jako izraženim amplitudama. Usporenje i umanjenje amplituda potrebno je da bi se održala udobnost vožnje i povećala sigurnost.

Centriranje trapa se preporučuje nakon bilo kakvih radova na trapu kao što su: zamena opruga, amortizera, spona, oscilirajućih ramena, letve volana itd.

Optika trapa podrazumeva laserska reglaža trapa, koja je u stvari trodimenzionalno centriranje. Proveru vrši savremena, 3D kamera koja snima i beleži raspon, nagib i zatur točka. Ta tri elementa se istovremeno podešavaju i jednako su bitna za bezbednost, a utiču i na potrošnju goriva.

Usluge obuhvataju:

Pregled vozila i proveru da li u trapu ima „lufta“. Ukoliko postoji, mora da se sanira, ako ga nema, reglaža se nesmetano obavlja.

Preuzeti podaci sa vozila se unose u poseban kompjuterski program koji ih upoređuje sa fabrički zadatim parametrima, definisanim za svako vozilo.
Skeniranje točkova, merenje uglova točkova i pozicija upravljača. Podešavanje i postavljanje volana u pravilan položaj.

+381 21 63 95 111

Novosadski put 168 21000 Novi Sad

Preporuka je svakih 20.000 km proveriti stanje celog vozila, pa tako i sistema vešanja. Ispravan sistem vešanja znači sigurnu i udobnu vožnju uz najmanje troškove.

Kompletan Servis i Auto Shop

Garantovano zadovoljni

Zovite nas još danas!

+381 21 63 95 111

ili