Pretraga proizvoda

PROIZVODI

KORPA

Top Stop Auto je ekskluzivni distributer Italijanskih aluminijumskih felni brenda MOMO za teritoriju Srbije.

Momo je oslanjajući se na pola veka iskustva u Moto sportu na tržište plasirao novu RF (Rotary Formed) seriju ultra lakih alu felni izuzetnih karakteristika. Sa tri potpuno nova modela, RF serija pruža nenadmašan spoj evropskog stila i kvaliteta završne obrade isključivo za ljubitelje sportskih automobila visokih performansi.

RF serija koristi monoblok konstrukciju koja se izrađuje u specijalnim rotirajućim kalupima. Ovim postupkom postiže se izuzetna čvrstina i otpornost uz 20% manju težinu alu felne u poredjenju sa standardnom.

Smanjena masa = Manja težina = Bolje performanse

RF alu felne se izlivaju od legure sirovog aluminijuma. Dok se rotiraju velikom brzinom izložene su intenzivnim pritiscima. Centrifugalne sile nastale u ovom procesu zapravo menjaju molekularne osobine legure aluminijuma, stvarajući veću čvrstinu na periferiji obruča alu felne. Veća čvrstina omogućava smanjenje mase bez ugrožavanja izdržljivost i trajnosti. Upravo što je alu felna lakša, potrebno je manje konjskih snaga za ubrzanje.

MOMO RF Serija sa svojim jedinstvenim spojem performansi, kvaliteta i stila pruža pravim entuzijastima prepoznatnljiv stav, nivo performansi i stil koji niko drugi ne može da ponudi.

RF serija se nudi u tri različita modela jednostavnih oznaka RF-01 / RF-02 / RF-03 prečnika 19″ i 20″

Katalog MOMO alu-felni, sijalica i opreme sa cenama za aktuelnu sezonu.

Želeli bi da vas ukratko uvedemo u MOMO SVET

Proizvodnja je bila ograničena na felne namenjene trkačkim vozilima, ali ’70ih godina prošlog veka kompanija je proširila svoje vidike kroz razvoj novih linija proizvoda.
Nastavljaju da budu usmereni na aluminijumske felne za putnička vozila, kompanija brilijantno obavlja posao razvijanja inovativnih trkačkih proizvoda.
Momo brend nastavlja da bude inspirisan jednostavnim i veoma jakim vrednostima: kvalitet proizvoda, vrhunski umetnički rad koji se ogleda u dizajnu i maksimalnim  standardima  bezbednosti na najvišim nivoima performansi.
Navedene vrednosti su oduvek bile tajna uspešne Italijanske kompanije, čuvene širom sveta.

Prednosti alu felni :

 1. Manja težina alu felni smanjuje neogibljenu težinu (deo vozila koji nije podržan sistemom vešanja, na primer, gume, felne, kočnice itd.) i tako utiče na preciznije upravljanje i bolje ponašanje u krivinama.
 2. Duži životni vek gume zbog boljeg odvođenja toplote (alu felne su bolji provodnici toplote). Poboljšano je hlađenje diskova i doboša. Gume montirane na alu felne se u proseku za 10% manje zagrevaju od čeličnih felni posebno pri većim brzinama. Hladnije gume se habaju sporije.
 3. Bolje kočenje zbog manjeg zagrevanja.
 4. Smanjeno i ravnomerno trošenje gume zbog precizne izrade i nepromenjivog oblika alu felne.
 5. Pošto je načinjena od specijalne legure aluminijuma – nema korozije.
 6. Alu felna je savršeno okrugla i izbalansirana, nema podrhtavanja ni na velikim brzinama, a vožnja je udobnija.
 7. Potpuno zadržavaju vazduh u gumama zbog čega savršeno odgovaraju za tubeless gume.
 8. Poboljšano hlađenje diskova i doboša.
 9. Manje podložne savijanju i deformaciji zbog boljeg održavanja ravnoteže.
 10. Veća čvrstina poboljšava skretanje u krivinama, bočnu stabilnost, održavanje pravca i upravljivost.

Estetska vrednost :

 1. Lepota, elegancija i sportski izgled. Svaki automobil bez obzira na klasu kojoj pripada, bolje izgleda sa alu felnama.
 2. Veliki izbor različitih modela koje nude proizvođači za svačiji ukus.
 3. Sjaj i lepota alu felni će učiniti da automobil bude primećen.

 


 

Označavanje felni

Kao primer uzećemo onaku koja se nalazi unutrašnjoj strani felne >

6½  J  x  15  H2   5/112   ET39

Šta znači svaki od ovih simobola:

 • 6 ½
  Unutrašnja širina felne u inčima (6 ½ x 25.4mm= 152.4mm)
 • J
  Oznaka oblika oblika felne na mestu gde stopa gume naleže na felnu.
 • x
  Označava konstrukciju felne iz jednog komada
 • 15
  Nominalni prečnik felne u inčima (15 x 25.4mm= 381mm).
 • H2
  Tip prirubnice felne. Prirubnica felne je ispupčenje na felni na mestu gde stopa gume naleže na felnu koje sprečava spadanje gume na unutrašnju stranu felne.
 • 5/112
  Broj zavrtanja (ili navrtki) u našem slučaju 5.  Broj 112 označava takozvani PCD (Pitch Circle Diameter)  prečnik zamišljene kružnice povučene kroz centre rupa šrafova na koje se montira felna.
 • ET39
  ET je ofset tj. rastojanje između mesta montaže ne glavčini na zadnjem delu felne i centralne linije točka. Ofset se meri u milimetrima i može biti pozitivan i negativan. U našem slučaju on je 39 mm.